“Se llama Pastora Mira, es colombiana y un día recogió en la calle a un joven de 17 años gravemente herido en una pierna. No le hizo preguntas y se lo llevó a su casa. Le curó, le dejó dormir y le preparó el desayuno. Al abrir los ojos, el joven le preguntó: "¿Qué hacen ahí las fotos de ése que matamos anteayer?". Pastora contestó: "Ésta es su casa, yo soy su madre y la cama en la que duermes es la suya". Mira, de 51 años, contó ayer su historia en el IV Congreso Internacional de Víctimas de Terrorismo”.
**
Llegeixo amb interès un text bonic sobre mimoses, garotes i la llum nova de gener, quan de sobte, incomprensiblement, enmig de la poesia apareix la malaltia que tot bon català arrossega com una maledicció:
"la vida ha canviat i els partits s’han quedat com vells tancs rovellats de guerres que ja ningú no recorda. Mirar d’oblidar la nostra dependència d’una Espanya que només busca tenir-nos emmordassats, que voldria que aquesta llengua que parlem desaparegués d’una vegada, com a mínim per vehicular les coses serioses”.
**
Al mateix lloc (Quadern, El País, 24.01.08) trobo aquesta cita del príncep de la poesia catalana:
“Salut a
salut a
com l’hem somiada sos fills”.
I aquesta glossa d’un Perejaume:
“Potser d’aquí ve que, quan llegim la paraula Pàtria escrita per Carner, sentim com aquesta paraula ens sustenta i ens engull. En cap altre autor nostre la paraula Pàtria ens fa això, ens diu això. En cap altre, la paraula queda tan subjecta i tant per completar alhora. Sembla que encara hi visquin exiliades i completes la joventut del príncep i la joventut del Principat”.
1 comentario:
Veus que és maca la literatura? Un pot ajuntar l'assassinat i el perdó, la poesia i 'malaltia', el prejudici i la ironia, fins i tot.
Publicar un comentario